MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN EVDE SAĞLIK EKİBİNE ‘KRONİK YARA VE DİYABETİK AYAK BAKIM EĞİTİMİ’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle, Büyükşehir’in Evde Sağlık Hizmetleri’nde görevli hekim ve hemşirelere yönelik ‘Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Bakım Eğitimi’ düzenlendi. Eğitim sonunda hekim ve hemşirelere ‘Katılım Belgeleri’ verildi.

Eğitim Yayın: 05 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 05.05.2022 10:38:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinasyon Merkezi ile Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle, Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetleri’nde görevli hekim ve hemşirelere yönelik olarak ‘Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Bakım Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimin sonunda hekim ve hemşirelere ‘Katılım Belgeleri’ verildi.

Eğitim, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mustafa İlker Akdeniz tarafından verildi. Eğitim sonundaki Katılım Belgesi takdim törenine; Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Yusuf Çokay katıldı.

“İşinizi sevgi ile yaptığınızı biliyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, Operatör Doktor Mustafa İlker Akdeniz’e teşekkür ederek, iş birliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Atila, Operatör Doktor Akdeniz’e yönelik olarak, “Sizin gerçekten çalışmalarınızda ve mesleğinizde ne kadar etik yaklaştığınızı, deontolojik olarak yaklaştığınızı ve işinizi sevgi ile yaptığınızı biliyoruz. Tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Manevi getirisi çok yüksek bir hizmet bu”

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Yusuf Çokay, Büyükşehir Belediyesi’nin çok kıymetli bir iş yaptığını belirterek,  “Övgü ile söz etmek gerekiyor burada. Sağlık Bakanlığımızın ve bizlerin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinde en önde gelen hizmetlerden bir tanesi bu. Hizmeti almaya gelemeyen hastalara, milyonlarca hastaya evde sağlık hizmetini sunmak çok büyük bir fedakarlık ve bütçe gerektiriyor. Manevi getirisi çok yüksek bir hizmet bu. O yüzden ben bu uğurda sizlerle beraber olduğumuz için gururluyum. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“Ben böyle dinamik bir ekip olduğunu beklemiyordum”

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Operatör Doktor Mustafa İlker Akdeniz de eğitimin çok güzel ve keyifli geçtiğine değinerek, “Ben böyle dinamik bir ekip olduğunu beklemiyordum, düşünmüyorum. Değişik bir gün geçirdik. Aynı anda ameliyathaneyi gördük, aynı anda konuşmamızı yaptık, eğitime girdik, beraber pansumana gittik” ifadelerini kullandı.  

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Operatör Doktor Mustafa İlker Akdeniz’e, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Yusuf Çokay tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila da Operatör Doktor Mustafa İlker Akdeniz’e çiçek takdim ederken, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ürünlerinin yer aldığı hediyelerden de verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.