MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KURS MERKEZİ’NDE “DÜNYA Pİ GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için dezavantajlı bölgelerde açtığı Kurs Merkezleri, öğrencilerin derslere olan ilgilerinin ve kavrama yeteneklerinin artması için sosyal etkinliklerde düzenliyor.

Eğitim Yayın: 15 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 15.03.2022 10:02:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Tarsus merkez Mithatpaşa Mahallesi’nde açılan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden faydalanan öğrencilere yönelik olarak, dünya genelinde matematik sevgisin arttırılması için her yıl 14 Mart’ta düzenlenen “Pi Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

 

LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin de faydalandığı Büyükşehir Belediyesi Mithatpaşa Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde ki tüm sınıflarda ayrı ayrı gerçekleşen etkinlikler kapsamında, pi çarkı oyunu, pi hatıra çerçevesi ile fotoğraf çektirme etkinlikleri yapılıp, tüm öğrencilere güne özel olarak hazırlanan kitap ayıraçları armağan edildi.

 

Mithatpaşa Kurs Merkezi Matematik Öğretmeni Sezen Tasasız, Pi sayısının yaklaşık değerinin 3,14 olduğundan dolayı, her yıl 3. ayın 14. gününde bu etkinliğin yapıldığını söyleyerek, “Her yıl 3. ayın 14. günü 1988’den beri Dünya Pi Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın çeşitli yerlerinde güzel etkinlikler düzenlenen ve matematikçiler için adeta bir bayram olan Pi Günü’nü bizde Mithatpaşa Eğitim ve Öğretimi Destekleme Merkezi olarak, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla birlikte güzel bir etkinlik hazırlayarak burada kutlamaya devam ediyoruz” dedi.

 

Matematik öğretmenlerinden Dilara Özkaynar’da, “Pi, matematiksel tarihler içerisinde en çok etki yaratandır. Bunun nedenleri, Pi’nin çok eski tarihlerden beri biliniyor olması. Bir kural izlemeden, kendini tekrar etmeden sonsuza dek süren sayıların insan aklını zorlayan kavranışıdır. Bugün Pi Günü olmasından dolayı öğrencilerimizle, matematiği sevdirmek amacıyla oyunlarla Pi Günü’nü kutladık. Bugünü kutlamaya her yıl devam edeceğiz. Matematik evrene ve insana dair her şeyde vardır. Dünya Pi Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

 

8. sınıf öğrencilerinden Saniye Bitkin ise Mithatpaşa Kurs Merkezi’nde iyi bir matematik eğitimi aldıklarını belirterek, “Burada aldığımız matematik eğitimi çok iyi. Matematik hayatımızda her yerde bulunuyor. Denemelerde netlerimiz yükseldi. Bunu LGS’de de göstereceğime inanıyorum. Burada öğretmenlerimiz çok iyi anlatıyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.