MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park’taki kauçuk ağacında meydana gelen kuruma ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

Gündem Yayın: 20 Temmuz 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 20.07.2022 13:05:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sorumluluk alanımızda bulunan Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park’takikauçuk ağacında meydana gelen kuruma ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu kauçuk ağacındaki kuruma belirtilerinin görüldüğü ilk günden itibaren,ağacın yeniden sağlığına kavuşması için belediyemizce her türlü önlem alınmış, bilimsel metotlarla tedavi sürecine başlanmıştır. Ağacın tekrar sürgün verme yeteneği dikkate alınarak kuruyan dalları budanmış ve budanan dal yüzeyleri de aşı macunu ile kapatılmıştır. Ağacın hayat belirtisi göstermesi şu aşamada sevindirici olup, yeniden eski sağlığına kavuşması için gayretli çabamız sürmektedir.

Konuyla ilgili belediyemiz bünyesinde derhal idari soruşturma açılmış olup, soruşturma halen titizlikle sürdürülmektedir. Ayrıca, iddialar üzerine adli süreç devam etmektedir.

Öte yandan, olay bahane edilerek tamamen siyasi saiklerleyapıldığı açık olan saldırılarla Belediyemizin yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bu tür fırsatçı yaklaşımların ve siyasi saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir.Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın,gece yarısı hukuka aykırı olarak saat 02:00’depolis ekiplerince evinden gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana, binlerce fidanı toprakla buluşturan, park ve yeşil alanlarımıza özenle bakan bir belediye olarak sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzun ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm canlıların belediyesi olarak canla başla çalışacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.