Mersin,8. Narenciye Festivaline Hazır

Turunçgil üretiminde dünyanın sayılı merkezlerinden Mersin'in ev sahipliğinde, bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Narenciye Festivali'nin hazırlıklarında sona gelindi. Birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapılacağı festivale katılanlar, unutulmaz bir hafta sonu yaşayacak.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2022 - Perşembe - Güncelleme: 10.11.2022 17:12:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park'taki 70 dönümlük alanda gerçekleştirilecek 8. Mersin Narenciye Festivali'nin startı, 11 Kasım Cuma günü saat 15.00'teki kortej ile verilecek. Kent protokolü ve organizasyonun paydaşları, Cumhuriyet Alanı'na yürüyerek, tüm şehri organizasyona davet edecek. 12 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de ise Babil Kavşağı'ndaki açılış konuşmaları ile festival resmen başlamış olacak.

 

Ardından sırasıyla; Garnizon Komutanlığı Bandosu açılış gösterisi, zumba dans, 'Rockustic' konseri, tahta bacaklar show, 'Kibrit Kutusu' konseri ve narenciye temalı kostümlerin defilesi ile festival coşkusu yaşanacak. Aynı zamanda denizdeki flyboard gösterilerini de takip etme şansı yakalayacak olan katılımcılar, Dj Ozzy'nin sahne şovunu izleyebilecek, akşam 19.30 itibariyle Oğuzhan Koç konserinde eğlenebilecek.

 

Festivalin 2'nci günü de dolu dolu geçecek. Pazar günü, 19.30'da Fatih Erkoç ve Ahmet Baran konseri ile taçlanacak. Festival süresince Şef Fikret Özdemir'in moderatörlüğündeki 'Narenciyeli Lezzet Showları'nda çeşitli workshoplar düzenlenecek, söyleşiler yapılacak.

 

10 BİN SAATLİK İNSAN GÜCÜ

Herkesi festival coşkusunu yaşamaya davet eden Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir, "Festivalimiz ülkemizde ve dünyada çok ender bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Çünkü festivalin ana teması olan narenciyeyi bir süsleme aracı olarak kullanıyoruz. Sadece 30 civarındaki farklı figürü süslemek için 500 bin adet narenciye kullanıyoruz. Diğer süslemelerle birlikte bu sayı 800 bine çıkacaktır. Burada 10 bin saatlik insan gücünden söz etmemiz mümkün. Süslemede kullandığımız narenciyeleri, festival sonunda halkımıza ve hayır kurumlarına dağıtıyoruz" dedi.

 

Mersin narenciyesini tanıtmanın yanında, bölge halkının güzel bir hafta sonu geçirmesi için çaba gösterdiklerini ifade eden Özdemir, müzik, dans ve eğlencenin kalbinin 2 gün boyunca  8. Mersin Narenciye Festivali'nde atacağının altını çizerek, herkesi bu şölene katılmaya davet etti.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.