KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİ KAYIPMAZ “BİLİM VE ETİK” KONULU SÖYLEŞİYE KATILDI

T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’un moderatörlüğünü gerçekleştirdiği “Bilim ve Etik” temalı söyleşiye katıldı.

Sağlık Yayın: 27 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 27.05.2021 10:17:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’un davetiyle söyleşiye konuk olarak katılan T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, yerli aşıların Faz-1 çalışmalarının yürütüldüğü Ankara Şehir Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi’nin Sorumlusu Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bilim dünyasında gerçekleştirilen çalışmalarda etiğin önemi ile ilgili deneyimlerini Tarsus Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle paylaştı.

Bilimsel çalışmalarda etik ilkeler ve buna aykırı davranışlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, güncel araştırmalar çerçevesinde Covid-19 pandemisine ilişkin değerlendirmeler de yaparak “Yaygın aşılama, pandemiyle mücadelede en önemli araç olacak. Bu sebeple, haziran ayı ülkemiz için çok önemli. Haziran ayı içerisinde gelecek yüksek sayıda aşının devreye girmesiyledaha rahat bir yaz geçireceğiz.Bu aşıları çok hızlı bir şekilde yapabilecek altyapıya sahibiz.Havaların ısınmasıyla birlikte, vatandaşlarımız genellikle açık havada bir araya geliyor.Açık hava, kapalı alanlara kıyasla bulaş açısından daha az riskli. Sonbahardan sonra yerli aşılarımızın da devreye girmesi durumunda Covid-19 karşısında çok daha güçleneceğiz.”şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ise, bu süreçte tüm yoğunluğuna rağmen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz’ın söyleşiye katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Covid-19 küresel pandemi sürecinidünyadaki birçok ülke ile kıyaslandığında, en başından bu yana etkili bir şekilde yönetmeniz sebebiyle Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, değerli Bilim Kurulu üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza minnettar olduğumuzu bilmenizi isteriz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.