Kızıltan: “Taşucu Limanı’nın Mersin girişimcisinde kalması bizleri sevindirdi”

Taşucu Limanı özelleştirme ihalesinin Mersin firması Cey Grup Ortak girişiminde kalması sonrası değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Uzun süredir ekonomik anlamda atıl kalan bir bölgenin kent ekonomisine, istihdamına katkı sağlayacak olması yanında Mersinli bir firmamız, girişimcimizde kalmış olması bizleri ayrıca sevindirmiştir” dedi

Ekonomi Yayın: 25 Eylül 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 25.09.2021 10:19:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2003'te özelleştirme kapsamına alınan, 2017’de Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne geçen Taşucu Seka Limanı ve art alanı özelleştirilmesi ihalesini Mersin firması Cey Grubu ortak girişimi aldı. 684 milyon liraya 40 yıllığına limanın işletme hakkını alan Cey Grubu, limanın arkasında yer alan 714 bin 200 metrekarelik alanın da yeni sahibi oldu.  
Taşucu Limanı’nın işletme hakkını alan Mersinli iş insanı Ali Avcı'nın sahibi olduğu Cey Grubu aynı zamanda Mersin Serbest Bölge ve Samsun Liman İşletmesi'ni de yürütüyor.

İhale pazarlık usulüyle yapıldı
 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın ve liman geri sahasında yer alan 714 bin 200 metrekare yüzölçümlü “sanayi tesis alanı” imarlı taşınmaz ile üzerinde bulunan tüm yapı ve tesislerin bir bütün halinde özelleştirme ihalesine çıktı. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Saray Holding A.Ş ve Cey Grubu ortak girişimi teklif verdi. Saray Holding ve Toros Tarım ihalede 600 milyona kadar çıkıp ikinci turda çekildi. İkinci turda Albayrak 679 milyon, Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon teklif sundu. Böylece ihaleyi Mersinli Cey Grubu ortak girişimi kazandı.

Kızıltan: “Mersin’in lojistik gücü daha da artmış olacak”
 

Taşucu Limanı özelleştirme ihalesinin daha fazla uzamadan sonuca ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Uzun süredir ekonomik anlamda atıl kalan bölgenin kent ve ülke ekonomisine, istihdamına katkıda bulunacak olması önemli. Özellikle ihaleyi lojistik konularında deneyimli bir Mersin firması ve girişimcisi olan Cey Grup’un alması bizi daha da sevindirdi. Akdeniz’de Mersin’in lojistik gücü ve dolayısıyla Türkiye’nin lojistik gücü bu özelleştirme ile daha da artmış olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.