KİBELE’NİN KIZLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı (BTMK) öncülüğünde, Kadir Has Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu, sanat kültür danışmanı, senaryo yazarı ve yönetmen Arda Eşberk`in sahneye koyduğu “Kibele´nin Kızları” adlı müzikli ve danslı tiyatro gösterisi Berlin`de ayakta alkışlandı.

Sanat Yayın: 08 Nisan 2022 - Cuma - Güncelleme: 08.04.2022 16:45:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çoğunluğu amatör oyunculardan muhteşem bir başyapıt

İlk kez 8 Mart 2020 tarihinde Berlin UFA Fabrik’de sahnelenen, büyük ilgi gören ve pandemiden dolayı gösterimine ara verilen “Kibele´nin Kızları” yeniden sahnelendiği Berlin`de seyirciden tam not aldı. Arda Eşberk’in yazıp yönettiği, koreografi ve dansları Sinem Özyavuz’un hazırladığı tiyatro oyunda Sinem Özyavuz, Çiğdem Özkurt Spickermann, Didem Işık, Muhterem Çen, Nihan Dilek, Gülşen Mantaş, Gülay Basaran ve Şirin Tüfekçi oynadılar.

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı’nın ikinci kez düzenlediği “Kibele´nin Kızları” Almanca üst yazılı tiyatro gösterisini, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Elçi Müsteşarı Fulya Yücekök, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin`deki bazı STK temsilcileri ve çok sayıda sanatsever izledi.

Çoğunluğu amatör sanatçılardan oluşan “Kibele’nin Kızları” adlı müzikli ve danslı tiyatro gösterisi ile insanlık tarihinin her döneminde, yaşamın her alanında,  sayısız zorluklarla karşılaşılmasına ve engellenmesine rağmen yılmadan usanmadan büyük mücadeleler vererek, kültür, sanat, resim, moda, tıp gibi saymakla bitmeyen kahramanlık dolu başarılar elde eden dünya kadınlarının sergilendiği muhteşem bir tiyatro gösterisi sunuldu.

Tarihe mal olmuş kadınların kahramanlık öyküsü…

Kara Fatma, Manal el Şerif, Rita Levi-Montalcini, Maya Angelou, Ruth Bader Gingsburg, Jeanne D´arc, Coco Chanel ve Frida Kahlo gibi 8 kadının kahramanlık öyküsünü anlatan, Kibele ve Attis aşkının konu olarak işlendiği mitolojik hikâyenin bir kısmının sahneye taşındığı tiyatro oyunu, salonu dolduran seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Berlin Reinickendorf Belediyesi Ernst-Reuter-Saal Tiyatro Salonu’nu dolduran seyircilere ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten bir gösteri sergileyen sanatçılarla tiyatro sonrasında seyirciler resim çektirmek ve onları tebrik etmek için adeta sıraya girdiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.