KAYA," TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI MURAT TARIMDA PLANLAMA ŞART"

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, geçtiğimiz iki yılda yaşanan süreçlerin Türkiye’nin tarımın her alanında üretimi artırması gerektiğini gösterdiğini belirterek, tarım da çok ciddi bir üretim planlamasının yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Yayın: 14 Mayıs 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 14.05.2022 22:52:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin karasal büyüklüğünün yaklaşık yüzde 30,8'ini tarım alanının oluşturduğunu ve tarımın diğer sektörlerden farklı olduğunun altını çizerek “Tarım da ciddi bir üretim planlaması yapılması gerekiyor. İthalata bağımlı olduğumuz ürünlerin ekim alanlarının arttırılarak ithalat – ihracat dengesi gözetilmelidir. Bitkisel üretim yapılmaya müsait, ekilemeyen alanlarımızın hızla ıslah edilip, bitkisel üretim yapabileceğimiz alanlara dönüştürülmelidir” dedi. 

 

Tarım ürünlerinin müdahale fiyatlarının hasat öncesi açıklanmasına değinen Borsa Başkanı Murat Kaya “Yaklaşan yeni buğday sezonu için Tarsus Ticaret Borsası’nın 2020 yılı Haziran ayında bölgemiz çiftçisinin hizmetine giren Lisanslı Depoları yeni sezona hazır. Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin fiyatlarının hasattan önce açıklanmalıdır. Ayrıca stratejik öneme sahip ürünlerimizin de tespit edilerek, çok ciddi oranda ekimini teşvik edici şekilde desteklenmesi gerekmektedir. Açıklanan fiyatlar ise, üretimin önündeki yüksek girdi maliyetleri düşünülerek açıklanmalıdır” ifadesini kullandı. 

 

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, önümüzdeki günlerde başlayacak yeni hasat döneminin bol kazançlı ve bereketli geçmesi dileğinde bulunarak; "Tarımımızı ve hayvancılığımızı ayakta tutan, cefakar çiftçimizin , köylümüzün inanç ve azmidir. Tarımsal üretimde kendi kendine yeten bir ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu Pandemi ile mücadelede ettiğimiz sürede daha iyi anladık. Dün de bugünde  çiftçilerimiz üretmekten vazgeçmedi. Bu vesile ile içinde bulunduğumuz zor günlerde dahi üretmekten vazgeçmeyen çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun." dedi 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.