JASMİNE THOMAS, ÇUKUROVA BASKETBOL'DA

Mersin'i kadın basketbolunda '3 kulvarda şampiyonluk' parolasıyla temsil eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, kadrosunu Amerikalı guard Jasmine Thomas ile güçlendirdi.

Yayın: 09 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 09.12.2021 13:39:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda zaferi hedefleyen Çukurova Basketbol, yıldız isimlerle dolu kadrosuna uluslararası arenada oldukça tanınmış bir ismi daha kattı. Kariyerinde önemli başarılar bulunan Amerikalı guard Jasmine Thomas, kendisini turuncu-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Bugün kente gelip tesisleri gezen Thomas, akşam da takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı.

"ÇOK ÇALIŞIP TAKIMIMIZI ŞAMPİYON YAPACAĞIZ"

Türkiye ve Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Thomas, "Bu kadar iyi bir takımın içerisinde olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. Gerçekten çok yetenekli bir takım. Burada olup rolümü en iyi şekilde oynamak istiyorum. Takımımın hedeflerine katkı sağlayacak tecrübem var. Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Çok çalışıp takımımızı şampiyon yapacağız" dedi.

Thomas, ÇBK'nın dünya standartlarındaki tesisiyle ilgili olarak da "Kulübümüz bu zamana kadar Avrupa'da gördüğüm en güzel tesise sahip" ifadesini kullandı.

JASMİNE THOMAS KİMDİR?

30 Eylül 1989'da Fairfax Virginia'da dünyaya gelen Thomas, Oakton Koleji'nde gösterdiği başarıların ardından Duke Üniversitesi'nde forma giydi. Buradaki yükselen form grafiği ve performansı ile 2011 yılında ilk tur 12'nci sıradan Seattle Storm tarafından draft edildi. WNBA'de Washington Mystics, Atlanta Dream, Connecticut Sun formaları giyen Thomas, son olarak ülkemizde Fenerbahçe Safiport adına mücadele etti. 2011-2012 sezonunda ilk Avrupa deneyimini yaşayan Thomas; Sika Brno, Vologda Chevakata, OGM Ormanspor, Bnot Herzilya, Ramat Hasharon, CCC Polkowice, AZS Gorzow takımlarında oynadı.

2017 yılında WNBA'de all star seçilen ve 2017-2019 yılları arasında WNBA'in en iyi savunma beşinde kendisine yer bulan Thomas, WNBA tüm zamanların asist listesinde bin 299 asist ile 15'inci sırada yer alıyor. Başarılı oyuncunun EuroLeague Women Avrupa 3'üncülüğü ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu da bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.