İŞ DÜNYASI İSTİKRAR BEKLİYOR

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi için iş dünyasının yoğun bir çaba sarf ettiğini vurguladı.

Ekonomi Yayın: 16 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 16.01.2022 10:00:44
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

ÇUKUROVA SİFED Başkanlığı’na seçilmesinin ardından çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Hüseyin Kış, bu kapsamda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni İstanbul’da ziyaret etti.
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda gerek ÇUKUROVA SİFED’in gerekse TÜRKOFED’in Anadolu’da ve tüm Türkiye’de gelişmişlik ve gelir düzeyi farklılığından, ekonomik atılıma, kadın ve gençlerin üretim ve istihdama katılabilmesinden sosyoekonomik kalkınmaya kadar her konuda ciddi ve güvenilir çalışmalar yaptığını kaydeden Hüseyin Kış, “Mersin ve Adana’da yatırım ve üretim yapan, istihdam sağlayan, ihracata katkı koyan tüm iş insanlarımızla ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci en az yarayla atlatması için mücadele ediyoruz. Üreticilerimizin, sanayicimizin ve gelir dağılımı farklılığı nedeniyle hayat pahalılığını büyük ölçüde hisseden yurttaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında yeni ekonomik atılımlarla, sürdürülebilir ve istikrarlı bir Türkiye oluşmasını ümit ediyoruz” dedi.
Özellikle elektrik ve enerji zamlarının iş insanlarını, üreticiyi, sanayiciyi derin bir endişeye sürüklediğini, alım gücü düşen vatandaşların da her alanda alınan yüksek zam kararları nedeniyle büyük sorun yaşadığını dile getiren Kış, “Umudumuzu korumak istiyoruz. Ülkesini seven insanlar olarak tüm zorlukların birlikte aşılacağına olan inancımızla hem hükümete hem de sorumlu tüm kurum ve kuruluşlara daha çok diyalog çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
Kış, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin çağdaş yarınları için üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten kaçınmayacaklarını vurguladı.

ORHAN TURAN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Ziyareti için ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise “ÇUKUROVA SİFED’in güçlenmesi TÜRKONFED’in güçlenmesi demektir” dedi. Çukurova’da, Akdeniz’de sivil toplum bilincinin oldukça geliştiğine dikkat çeken Turan, sivil toplum kuruluşlarının gelişiminin bir ülkenin gelişmişlik düzeyiyle eşdeğer olduğuna işaret etti. TÜRKONFED’in ülkenin sorunlarını dert edinmiş, çözüm önerileri sunan, idealist iş insanlarından oluştuğuna dikkat çeken Turan, “Ülkemize, iş insanlarımıza, ekonomimize ve vatandaşlarımıza değer katmak üzere çalışıyoruz. Bizler de bu süreçte birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz. Birbirimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de finansmana erişimin zorlaştığına vurgu yapan Turan, merkezde üretilen işlerin yerele indirgenmesinin önemine işaret etti. TÜRKONFED’in güçlü yapısıyla yeşil dönüşüm, finansal dönüşüm, genç ve kadın komisyonlarıyla geleceğe güvenle bakılabilmesi için yoğun bir çaba gösterdiğini belirten Turan, “Orta gelir, orta demokrasi, orta eğitim tuzağından kurtulamazsak gelişemeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin geçmişte denenen ve başarısız sonuçlar alınan yöntemlerle kaybedecek zamanının olmadığını söyleyen Turan, şeffaf, liyakat esaslı, hesap verebilir bir anlayışla ekonomi yönetimi anlayışında değişikliğin önemini vurguladı. Aksi halde 2022 yılının daha çok sorunları beraberinde getireceğini ifade eden Turan, öngörülülebilir bir ekonomi politikasını talebinde bulundu.

TÜRKONFED Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcıları; Vedat Gizer, Ahmet Polat, Hasan Hüseyin İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Erel, Selahattin Balkan, Hamza Kara ve Disiplin Kurulu Üyesi Av. Aliye Özcan da katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.