İLK HASADI BAŞKAN BOZDOĞAN YAPTI

Tarsus Belediyesi’nin ata ve yerli tohum seferberliği kapsamında halka ücretsiz olarak dağıtılan fideler meyve vermeye başladı. Sandal Köyünde karpuz susam ve domatesin hasadı yapıldı. Hasada Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katılırken belediyenin desteği ile hasadı tamamlanan ürünler halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

Siyaset Yayın: 16 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 16.08.2022 15:21:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çiftçilere ve üreticilere yönelik çalışmaları ile bilinen Tarsus Belediyesi’nin çiftçilere ücretsiz olarak dağıttığı ata ve yerli tohum karpuz, susam ve sandal domatesinin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımı ile hasadı gerçekleştirildi. Üreticilere ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirilen fideler Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından aralıklarla kontrol edilerek, çiftçilere hasadın veriminin arttırılması amacıyla çeşitli bilgiler veriliyor. Ata ve yerli tohumlardan oluşan 35 dekara ekilen susam, karpuz ve sandal domateslerin ilk hasat işlemleri Sandal Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Bozdoğan karpuzları keserek verimini kontrol etti, çiftçilerle sohbet etti. Hasadı gerçekleştirilen ürünler vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

 

‘’ÜRÜNLERİMİZİN VERİMİ ÇOK YÜKSEK’’

Sürdürülen tarım hizmetleri ile ilgili memnuniyetini dile getiren Çiftçi Ali Sarıçiyan ve Meral Sarıçiyan ‘’ 3-4 ay önce Tarsus Belediyesi’nin çiftçilere gerçekleştirdiği fide desteğinden faydalanarak tarlamıza karpuz, susam ve sandal domates ekimi gerçekleştirdik. Başkanımızın çiftçilere gerçekleştirdiği hizmetlerden çok memnunuz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden ekipler süreci yakinen takip ederek bizlere çeşitli bilgiler de verdiler. Ürünlerimizin verimi çok yüksek. Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

 

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer de konuyla ilgili konuşarak, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu çiftçilere ve üreticilere destek kapsamında çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Ürünlerin kalitesine de değinen Özer çiftçilerle irtibat halinde olduklarını ve teknik destek ihtiyaçlarında ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.