HAYATA DESTEK DERNEĞİ SAHA DENEYİMLERİNİ BÜYÜKŞEHİR PERSONELİYLE PAYLAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Hayata Destek Derneği’nin öncülüğünde düzenlediği “Kapasite Geliştirme Eğitimleri”nin ilki gerçekleştirildi. Kadın, çocuk ve mültecilerle sürekli temas halinde bulunan saha personeline yönelik düzenlenen eğitimlerde, haklar ve bu haklara erişim konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Hayata Destek Derneği’nin uzman personelinin saha deneyimleri de Büyükşehir’in sahada görevli personeliyle paylaşılıyor. Eğitimler 3 Eylül’de sona erecek.

Eğitim Yayın: 11 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 11.08.2021 09:46:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hayata Destek Derneği öncülüğünde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi iş birliğinde düzenlediği “Kapasite Geliştirme Eğitimleri”nin ilki yapıldı. 5 Ağustos’ta başlayan eğitimler haftalık periyotlar halinde yapılarak, 3 Eylül’de sona erecek. Eğitimler, Büyükşehir’in dezavantajlı vatandaşlarla temas halinde olan personeline yönelik düzenleniyor.

Eğitimlerde hem teorik bilgi hem de saha deneyimleri paylaşılıyor

Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairelerinin sahada kadın, çocuk ve mültecilerle sürekli temas halinde olan personelinin katılım sağladığı eğitimde; Çocuk Güvenliği, Mülteci Hukuku, Temel İnsani Yardım Standartları, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet, Psikolojik İlk Yardım gibi konular hakkında bilgiler veriliyor. Hayata Destek Derneği’nin uzman personel ve yöneticileri ile Büyükşehir’in saha personeli eğitimlerde saha deneyimlerini de paylaşıyor.

Sahada bire bir çok aktif çalışmalar yürütüyoruz”

Hayata Destek Derneği’nin Kurucu Yöneticisi Leyla Özer, kuruldukları günden bu yana aktif çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Yaklaşık 4 senedir Mersin’de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Afetlerden etkilenmiş topluluklar ile çalışıyoruz. Kişilerin hak ve hizmetlere erişimi için çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ‘Kapasite Geliştirme Eğitimleri’ yapıyoruz. Hayata Destek Derneği, 2005 yılından beri alanda aktif çalışmalar yürütüyor ve belli birikimlerimiz var. Bu uzmanlıklarımızı, deneyimlerimizi kurumlarla paylaşarak aslında kapasite geliştirme çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Literatür bilgimizden ve uzmanlığımızdan ziyade sahada bire bir çok aktif çalışmalar yürütüyoruz ve bunları deneyimlerle birleştirince aslında çok daha dolu eğitimler çıkıyor ortaya. Bunu fark ettikten sonra aslında bu eğitimlere döndük yüzümüzü” dedi.

Dezavantajlı gruplara karşı farklı bakış açıları geliştirmek istediklerini belirten Özer, belediyelerin dezavantajlı gruplarla doğrudan temas halinde olduklarını ve bu eğitimleri çok önemsediklerini söyleyerek, “Mesela çocuk haklarından bahsediyoruz. Dışarda yürürken bir çocuk işçi gördüğümüzde artık ona farklı bir gözle bakabiliyoruz. Birazcık da bu bilgi seviyesini arttırmak, kapasiteyi arttırmak ve aslında bireylerin özel hayatında da iş hayatında da bu bilgileri kullanmasını ve bu farkındalığın artmasını amaçlıyoruz. Mesela çocuk işçiliği konusunda bildirim yükümlülüğümüz var çocuklara karşı. Mültecilerin hak ve hizmetlere erişmesi gerekiyor ama aslında bunun doğru bilgisi nedir? Biliyorsunuz çok kirli bilgi de var aslında birazcık daha bu bilgileri doğrulamak ve eşitlemek adına bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  

Özer, büyükşehirlere verdikleri eğitimleri çok önemsediklerini sözlerine ekleyerek, “Belediye dediğimiz aslında çocukla, kadınla, erkekle, mülteciyle herkesle bir şekilde kontak kuran, bir yerde karşılaşan bir kurum. O yüzden belediyelere verdiğimiz eğitimleri çok önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Eğitimler daha çok sahada çalışan personele yönelik”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, programın Çocuk Koruma Eğitimi ile başladığını ve Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini belirterek, “Bu eğitimler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın daha çok sahada çalışan ve Mersin’de yaşayan mültecilerle sürekli temas halinde olan personellerine yönelik” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.