GÜNER: ASGARİ ÜCRETLİLER, AÇLIK SINIRININ ALTINDA ÇALIŞTIRILIYOR

Belediye-İş Sendikası Mersin 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Güner, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu.

Ekonomi Yayın: 06 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.11.2021 17:31:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’de açlık sınırının altında milyonlarca asgari ücretlinin çalıştırıldığına dikkat çeken Belediye-İş Sendikası Mersin 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Güner, “Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri içinde en düşük asgari ücrete sahip ülkedir. Ülkemizde ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 57’si, asgari ücret civarında ücret almaktadır. Ayrıca mühendislik dahil olmak üzere yeni üniversite mezunu çalışanların yüzde 50’si asgari ücret düzeyinde çalışmaktadır. İktidar, emek ve sendikal örgütlülük karşıtı politikalarıyla, düşük ücret artışlarıyla ücretleri baskılayarak asgari ücreti,  ortalama ücret haline getirmiştir. Bu nedenle Türkiye’de asgari ücret milyonlarca emekçiyi ve ailesini ilgilendiren yaşamsal bir konudur” dedi.


Asgari ücretten yapılan vergi kesintilerinin kaldırılması talebini yineleyen Başkan Güner, “Ekim 2021’de açlık sınırının 3 bin lirayı,  yoksulluk sınırının 10 bin lirayı aştığı, emekçilerin enflasyonunun yüzde 40’a ulaştığı, zam yağmurunun artarak sağanak hale geldiği günümüzde asgari ücret bugün daha da hayatidir. Belediye-İş Sendikası olarak talebimiz; İktidarın, yıllardır işverenlere verdiği prim desteğini emekçilere de vermesi,  asgari ücretten vergi ve kesintileri kaldırması, asgari ücretin net ödenmesidir” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.