ENHANCER PROJESİ YERELDE KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

ENHANCER Projesi kapsamında, Mersin’de düzenlenen eğitim programında, göç ve kalkınma konusunda farkındalığın artırılması ve kurumsal becerilerin geliştirilmesi hedeflendi.

Eğitim Yayın: 30 Mart 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 30.03.2022 20:57:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” kapsamında; kapsayıcı girişimcilik hizmetleri için yerelde kapasite geliştirme eğitimleri devam ediyor.

 

28 – 30 Mart 2022 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilen programda, göç ve kalkınma konusunda farkındalık oluşturma ve kurumsal hizmetlerin sunumuna yönelik olarak, iletişim becerileri konusunda kapasite artırımı hedefi ile eğitimler verildi.

 

Yerel Danışma Toplantıları

 

Program kapsamında ayrıca üçüncü gün öğleden sonra Yerel Danışma Toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda, ENHANCER Projesi faaliyetlerinin uygulaması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu ve Türk vatandaşları ve geçici koruma altındaki Suriyeli girişimcilerin yerel düzeyde karşılaştıkları sorunlar incelendi ve çözüm önerileri geliştirildi.

 

“Etkili İletişim ve Bedel Dili, Toplantı Yönetimi, Etkili İletişim Sunumları” ile ilgili eğitimlerin verildiği programda “Göç ve Kalkınma Bağlantısı ve Yaklaşımları, Göçe Duyarlı Girişimcilik Ekosistemi Analizi ve Yerel Girişimcilik Ekosistemi” konularında yapılan analizlerin incelenmesi sonrasında kurumlar, görüş ve önerilerini paylaştı.

 

Hedef Gruplar ve Program

 

Eğitim programlarının hedef grubunu, Kalkınma Ajansları, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri, Büyükşehir Belediyeleri, İl Göç İdaresi Müdürlükleri, İŞKUR İl Müdürlükleri, İllerde bulunan Ticaret Odası, İl’de bulunan Sanayi Odası, KOSGEB İl Müdürlükleri, Ticaret İl Müdürlükleri ile Valiliklerin İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlükleri oluşturuyor.

 

Söz konusu kapasite geliştirme eğitim programları; kapsayıcılığı ve birlikte kalkınmayı güçlendirmek için temel bir politika alanı olarak yerel girişimcilik ekosistemi kurumlarının girişimcilik hizmetlerini kapsayıcı ve nitelikli şekilde vermeleri konusunda kurumların kapasitelerinin artırılmasını amaçlıyor.

 

ENHANCER Projesi

 

ENHANCER Projesi kapsamında, Türk vatandaşları ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin girişimcilik faaliyetlerinin artırılmasına ve etkin ve kapsayıcı hizmetler için yerel girişimcilik ekosistemlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülüyor. Proje ile merkezî ve yerel düzeyde politika oluşturma, uygulama ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlanması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.