ENGELLİ KIZ KARDEŞLERİN BOZUK YOLU, KİLİT PARKE İLE KAPLANDI

Toroslar Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, engelli kız kardeşlerin evlerine giden yolu kilit parke ile kaplattırdı. Başkan Yılmaz; "Biz büyük bir aileyiz. Onların mutluluğu, hepimizin mutluluğudur" dedi.

Gündem Yayın: 02 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 02.08.2021 11:34:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin'in Toroslar İlçesine bağlı Buluklu Mahallesi'nde yaşayan ve evlerine gidip gelmede zorluk çeken engelli 3 kız kardeşin yol talebini, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz anında yerine getirdi.

 

Erkek kardeşleri Derviş Kaya, muhtar aracılığıyla Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a ulaştı. Yaşları 40 ile 50 arasında olan zihinsel engelli Menekşe, Güzide ve Şefika kardeşlerin evleri ile ana yol arasındaki 200 metrekarelik bağlantı yolu, belediye ekiplerince kilit parke ile kaplandı.

 

Mutlulukları Gözlerine Yansıdı

 

Kaya ailesinin, gündelik yaşamda karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de evlerine ulaşımı sağlayan yolun rampa ve stabilize yol olmasıydı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın talimatıyla yol belediye ekiplerince kilit parke ile düzenlendi.

 

Evlerine artık daha rahat ulaşan ve yolları daha konforlu hale gelen engelli kız kardeşlerin mutluluğu ise gözlerine yansıdı.

 

Muhtar Veli Dere; "Kız Kardeşler, Evlerine Artık Rahatlıkla Ulaşabiliyor"

 

Buluklu Mahalle Muhtarı Veli Dere de Başkan Yılmaz'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek; "Mahallemizde yaşayan zihinsel engelli 3 kız kardeş, evleri ile ana yol arasındaki bozuk yol nedeniyle mağdur durumdaydılar.  Yolları yıllardır bozuktu ve malzemelerini çıkarmada zorluk çekiyorlardı. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, sağ olsun ekibini gönderdi ve yolu yaptırdı. Kız kardeşler, evlerine artık rahatlıkla inip çıkabiliyorlar. Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum" diye konuştu.

 

"Başkanımızdan Allah Razı Olsun"

 

"Yollarımız çok güzel oldu" diyen mahalle sakinleri de Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek; "Yolumuz çok kötüydü. Arabanın yanı sıra yürüyerek bile evlerimize ulaşamıyorduk. Şimdi çok güzel oldu. Başkanımızdan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yılmaz; "Engelli Bireylerimize Hassas Yaklaşıyoruz"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise engelli bireylerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını kaydederek; "Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve taleplerini karşılamak adına hassas yaklaşıyoruz. Onların yaşadığı zorlukları biliyor ve çözüm için gayret ediyoruz" dedi.

 

Başkan Yılmaz, yolun Kaya ailesi ve mahalle sakinleri için hayırlı olmasını dileyerek; "Bir taraftan Toroslar'a en güzel hizmeti sunarken bir taraftan da hemşehrilerimizin gönlüne dokunacak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Buluklu Mahallemizde engelli 3 kız kardeşin yaşadığı evlerine giden yol stabilize bir haldeydi. Ailemizin talebini anında yerine getirdik. Yolu düzenleyerek kilit parke ile kapladık. Amacımız engelsiz bir yaşam için onlara destek olmak" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.