E-TİCARETTE BÜYÜK İŞ BİRLİĞİ

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince hayata geçirilen ve yerel esnaf ile tacir işletmelerini on-line platformda alıcılarla buluşturacak www.esnafseninle.com.tr yazılımının daha geniş kitleleri kapsaması bağlamında Mersin TSO ortaklığınca yürütülmesini kapsayan protokol Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan tarafından imza altına alındı.

Ekonomi Yayın: 11 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 11.08.2021 10:58:33
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, e-ticaretin gelişmesiyle birlikte büyük sıkıntı içerisine giren esnaf sanatkarların  dijital dönüşümle rekabet edilebilirliklerinin arttırılması amacıyla www.esnafseninle.com.tr mobil ve web yazılım sistemini hayata geçirdiklerini belirterek “ ESNAF SENİNLE” web ve mobil uygulama yazılımı ile Mersin il genelinde faaliyet gösteren işletmelerin mal ve hizmetlerinin tanıtılması, satış ve pazarlama ağlarının geliştirilmesi, teknolojik değişim ve dönüşümlere uyum sağlayabilmesi hedeflenmektedir” dedi. Dinçer, konuşmasının devamında böyle bir hizmeti sadece esnaf sanatkarlarla sınırlı kalmayıp, bütün il genelindeki işletmeleri kapsaması anlamında Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile görüştüklerini kaydederek “Sayın TSO Başkanımızda konuya çok sıcak baktı. Bugünde bunun göstergesi olarak her iki kurum arasında bir protokol gerçekleştirdik. İlimiz tarihinde ilk defa Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalan protokol ile il ekonomisinin geliştirilmesi, kent adına alınacak her kararda, atılacak her adımda birlikte hareket etme kararı aldık.  İnşallah bu işbirliğimiz Mersin’e ve tüm Türkiye’ye örnek olacak Bugüne kadar iki kurum arasında hem rekabetler olmuş. Ama biz Mersin’de işbirliği protokolü ile birlik beraberliğin nasıl sağlanabileceğini, iki kurumun güçlerini birleştirmesiyle nelerin yapılabileceğini kentimize ve ülkemize göstereceğiz. İmzaladığımız  proje iki kurumun birleşmesi ve ortak proje üretmesi adına önemli bir adım oldu inşallah çok daha güzel projeleri hizmetleri projeleri birlikte gerçekleştiririz” dedi.


MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise konuyu Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer’den ilk dinlediğinde çok meşakkatli olacağını bildiğini ancak başlamanın bitirmenin yarısı olduğu düşüncesiyle yola çıkıp bu noktaya ulaştıklarını söyledi. “Mersin’in yerel esnafının, tacirinin canlandırılması, yerel ürünlerin daha iyi değerlendirilebilmesi için çok hayırlı bir iş yapılıyor” diyen Kızıltan şunları söyledi: 
“Ben bu yazılımın Mersin sınırlarını aşacağına inanıyorum.  Çalışmanın altyapısını yürüten Komite Başkanımız, değerli kardeşim Serkan Karakaya da bu konuda çok deneyimli bir isim. Uzun bir çalışma yürütüldü ama sonuçta Türkiye’deki ve dünyadaki benzer yazılımlardan çok daha avantajlı bir sistem ortaya çıktı.  Esnaf ve tacirlerimiz kullanmaya başladığında bu avantajları daha yakından görecek. Tüm ülkeye örnek olacak bir çalışma. Dünya çapındaki sistemler bu sisteme uymak zorunda kalacak çünkü üretici ve esnafın emeğinin karşılığını alabilmesini sağlayacak bir yazılım. Kutluyorum. Mersin’imize hayırlı olsun.” 

www.esnafseninle.com.tr mobil ve web yazılım sistemini yürüten İnterfon teknoloji yazılım firması işletmecisi Serkan  Karakaya’da şunları söyledi:

 “Mersin’de esnafımızı düşünen iki güzide kurumumuzun saygıdeğer başkanları Ayhan Kızıltan ve Talat Dinçer, Mersin yerel esnafını düşünerek onların girdikleri çıkmazı teknolojiyi kullanarak nasıl aşabiliriz diye taşın altına ellerini koydukları yerde bize görev verdiler. Teşekkür ediyorum. Buradan sonra bize düşen, 25 yıllık tecrübemizi bu projede kullanmak olacaktır. Teknolojinin en son geldiği yerde neleri yapabiliyorsak bu projede uyguladık ve uygulamaya da devam edeceğiz. Hız ve yaygınlık adına ne varsa kullanacağız. Mersin’e hayırlı olsun.”

İşletme kayıtlarının halen devam ettiği uygulamada yer almak isteyen esnaf ve tüccar www.esnafseninle.com ya da www.esnafseninle.com.tr adreslerinden online işletme kaydı yapabilecekler.  Bakkal, market, manav, kuruyemişçi, pastane, restoran gibi yeme içme sektörüyle başlayan uygulamaya önümüzdeki süreçte ilk etapta hizmet sektörünün de dahil edilmesi, ardından yurt çapına yayılması hedefleniyor. Deneme sürecinin tamamlanması sonrasında detaylı lansman yapılarak uygulama kent genelinde yaygınlaştırılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.