DSİ Genel Müdürü Akca, Müjdeyi Verdi‘’Aksıfat Barajı’nda Su Tutuldu’’

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, suyu enerjiye dönüştürmek ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Gündem Yayın: 25 Kasım 2022 - Cuma - Güncelleme: 25.11.2022 10:53:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Mersin’in Silifke ilçesinde inşa edilenAksıfatBarajı’ndaçok önemli bir aşamaya geçildiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA;“Aksıfat Barajı tüm aşamaları ile tamamladığında Mersin'inSilifke ve Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine yıllık 8,3 hm3 küp içme suyu sağlanacaktır. Ayrıca; 82 bin 149 dekar tarım arazisinisulama suyuna kavuşturacak olanBaraj’da en önemli aşamalardan birisi olan su tutma işlemine başlandı.” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür AKCA; “Temelden83 metre yüksekliğe sahip Aksıfat Barajı, 60milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir.Barajın tamamlanması ile sağlanacak olan içme ve sulama suyu faydasının yanı sıra, kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 8,25 GWH enerji üretimi sağlanacaktır. Böylece; Toros Dağları’ndan süzülerek Akdeniz’e karışacak olan milli servetimiz olan “su”yun bir damlasıdahi israf edilmeyecek ve aziz milletimizin hizmetine sunulacaktır.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.