ÇBK KAPTANI ESRA URAL TOPUZ, MİLLİ TAKIMDA

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynayacağı Slovenya ve Polonya maçlarının kadrosu belirlendi. Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nde kaptan Esra Ural Topuz, kendisine 14 kişilik kadro içinde yer buldu.

Yayın: 02 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 02.11.2021 21:43:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İsrail ve Slovenya'nın ev sahipliğinde organize edilecek olan FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na katılmak için mücadele edecek olan millilerimiz, 7 Kasım Pazar günü İstanbul'da toplanacak. Eleme grubundaki ilk maçını 11 Kasım Perşembe günü TSİ 20.00'de deplasmanda Slovenya ile oynayacak olan ay-yıldızlılar, ikinci maçta 14 Kasım Pazar günü Polonya'yı ağırlayacak. Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma 17.00'de başlayacak. Milli takımda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni, takım kaptanı Esra Ural Topuz temsil edecek.

1.98 metre boyundaki pivot, Slovenya ve Polonya maçlarına ilişkin görüşlerini dile getirdi. 2023'teki turnuvada yer almak istediklerini belirten Ural Topuz, "Son 2 şampiyonada istemediğimiz sonuçlar aldık. Artık bunu terse çevirip başarı elde etmek istiyoruz. Bunun için öncelikle elemeleri geçmemiz lazım. İlk maçımızı Slovenya ile deplasmanda oynayacağız. Daha sonra İzmit'te Polonya'yla oynayacağız. Slovenya maçı bizim için çok önemli. Bu maçı kazanacağımızı ve galibiyet serimizin başlayacağını düşünüyorum. Slovenya'yı çok yakından tanıyoruz. EuroLeague ve EuroCup'ta da rakip olarak oynadığımız oyuncular var. Kendi oyunumuzu ve performansımızı sahaya yansıtmamız halinde istediğimiz sonuçları alabiliriz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp 2'de 2 ile elemelere iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.