Büyükşehir, TSE Belge Tetkiklerini Başarı İle Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ve personelin memnuniyetini ön planda tutmak, beklenti ve isteklerini;zamanında, en etkin şekilde karşılamak amacıyla kalite çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, TSE tetkiklerini başarılı ile tamamlıyor.Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkikini başarı ile geçerek, mevcut belgesini yenileme hakkı kazanan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ‘2.GözetimTetkiki’ni de başarı ile tamamladı.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 26.10.2022 10:27:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TSE Tetkik Heyeti, 18-20 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nde 17 birimi ve çalışma sahalarını tetkik etti.Heyet; birimlerin verdiği hizmetlerin çevresel çıktı boyutları, çevresel anlamda izlenmesi ve ölçülmesi gereken parametrelerin yer aldığı izleme ölçme planı ile çevre amaç-hedef planları, atık sahaları, yol trafik güvenliği riskleri için alınan önlemleri, yapılan tatbikatların raporları ve iyileştirmeler kapsamında yapılan yeni projeler hakkında detaylı incelemelerde bulundu.

Gökbel: “Her tetkikte çıtamızı yükseltme amacındayız”

İncelemelerin ardındanBüyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü tarafından,Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dış tetkik kapanış toplantısında tetkik süreci değerlendirildi. Toplantıda; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı ve Yönetim Temsilcisi Hasan Gökbel, daire başkanları, Türk Standartları Enstitüsü tarafından görevlendirilen Baş Tetkikçi Fatih Sağdıç, tetkikçiler Mehmet Ali Göksel, Deniz Sürek ve Ahmet İlker Karabayile Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel,geçirdikleri tetkik sürecini değerlendirerek,“Kapanış toplantısıyla bu tetkik sürecini bitirmiş oluyoruz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tetkikler bize yeni ufuklar açabilecek, eleştirileri ortaya koyabilecek, bize yol gösterici olacak. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, her tetkikte mutlaka çıtamızı yükseltme amacındayız. Kalite canlı bir organizma gibidir, bunu sürekli güncellemek, sürekli daha iyi şartlara taşımak gerekir” dedi.

Sağdıç: “Sizlerle olumlu paylaşımları yapmaktan gurur duyuyoruz”

Türk Standartları Enstitüsü tarafından görevlendirilen Baş Tetkikçi Fatih Sağdıç, “3 gün boyunca tetkikimizi gerçekleştirdik. Birimleri gezdik. “Çıtamız yüksek, bunu görmenizi istiyoruz’ dendi. Gerçekten de hem yol trafik güvenliği, hem de çevre uygulamalarınızda gördük. Sizlerle olumlu paylaşımları yapmaktan gurur duyuyoruz, ama biliyoruz ki gelecek sene de çok güzel uygulamalar olacak” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.