BÜYÜKŞEHİR’İN EMEKLİ EVİ ÜYELERİ DARISEKİSİ ÖRNEK KÖYÜ’NÜ GEZDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri, düzenlenen etkinlikle Darısekisi Örnek Köyü’nü gezdi. Örnek Köy’de satılan doğal ürünleri inceleyen, ardından da oturup sohbet eden emekliler, sonrasında Ortanca Sokağı gezerek rengarenk evlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2022 - Pazar - Güncelleme: 03.07.2022 09:49:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış yurttaşların sosyalleşmeleri adına düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. Bu etkinliklerden biri de Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri için düzenlenen Darısekisi Örnek Köyü gezisi oldu. Emekliler, Darısekisi Örnek Köyü gezerek doğal ürünleri inceledi Etkinliğe Tarsus’tan ve Merkez’den katılan emekliler, Darısekisi Örnek Köyü’nü ilk defa gezdi. Örnek Köy’de oluşturulan alanları gezen emekliler, ardından dinlenerek sohbet etti. Yörük kadınları tarafından hazırlanan börek ve sıkmalardan tadan emekliler, sonrasında Ortanca Sokağı gezdi. Rengarenk evlerin arasında dolaşan emekliler hatıra fotoğrafı da çektirdi. “Bu yaştan sonra böyle gezilere ihtiyacımız var” 16 yıldır Mersin’de yaşayan emekli öğretmen Mehmet Uzun, geziyi değerlendirerek, “Belediye Başkanımıza, biz emeklilere böyle bir olanak sunduğu için teşekkür ediyoruz. Artık bu yaştan sonra böyle gezilere ihtiyacımız var. Bu benim ikinci gelişim geziye. Pandemiden önce bir kere Hacııalanı’na gitmiştik. İkinci defa da buraya geliyoruz. Örnek Köyü beğendim, yaşanacak bir yer. Özellikleri var, köy hayatı. Bizler zaten normalde köy çocuğuyuz. Böyle hayatı özledik zaten” dedi. “Mükemmel, bundan sonra sürekli katılacağım” Ev hanımı Rahime Tektaş da Darısekisi’ni ilk kez görenlerden. Hem geziyi hem de Darısekisi’ni çok beğendiğini ifade eden Tektaş, “Ben ilk kez geliyorum. Bugün geldim çok memnun kaldım. O kadar mutlu oldum ki. Aslında gelmeye niyetim yoktu, biraz rahatsızlığım vardı. Demek kısmetmiş geldim. Çok hoşuma gitti. Gerçekten bayıldım. Mükemmel, bundan sonra sürekli katılacağım, hiçbir şeyi kaçırmayacağım. O ekibin güler yüzü, o pozitif enerjisi, yani bayıldım. O kadar güzel yapılmış ki. Bizi gezdirdiler, ikramda bulundular, eğlendirdiler daha ne olabilir?” diye konuştu. “Bu manzarayı gördüm ruhum dinlendi” Etkinliğe eşiyle birlikte katılan emekli öğretmen İsmet Tektaş ise, etkinliklerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Bu manzarayı gördüm ruhum dinlendi, öyle genişledim ki sıkıntımın hepsini attım. Bugün çok mükemmelim ben. Allah ondan razı olsun. Hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “Emeklilerin durumları da belli. Kendi olanaklarımızla gelemezdik” Emekli evi üyelerinden Hüseyin Bozkurt da Emekli Evi’nin hizmetlerini değerlendirerek, “Etkinlikler güzel. Bugün de Darısekisi’ne geldik. Bizler emekliyiz zaten. Emeklilerin durumları da belli. Kendi olanaklarımızla gelemezdik. Ama sağ olsunlar her hafta 2-3 otobüs düzenliyorlar. Çok memnunuz. Vahap Bey gelince kafalar da değişti. Kafalar değişince şehir değişti. Teşekkür ederiz” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.