BÜYÜKŞEHİR ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ HARİKALAR YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten ve Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde harikalar yaratılmaya devam ediliyor. 4-12 yaş çocuklara atölye eğitimi verilen, okuma-yazma kursu ile onlarca vatandaşın okur-yazar olmasını sağlayan atölyede, sanatsal çalışmalarda gerçekleştiriliyor.

Sanat Yayın: 27 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.11.2021 14:06:28
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News

Büyükşehir Atgirmez Atölyesi’nde resim kursu alan kadınların eserlerinden oluşan “Fırçadan Damlayan Turuncu Kelebekler” isimli resim sergisi açıldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açılan sergide, resim öğretmeni Gülhan Dönmez’in verdiği iyi eğitimle sanatsal eserler ortaya çıkartan kadınlar, büyük mutluluk yaşadılar.

Sanatın evrensel dili ile bir sesleniş ve bir haykırış amacı taşıyan sergi, mahalle meydanında açıldı. Kadınlar, basında yer alan kadın cinayeti haberleri ve turuncu kelebek imgesini kullanarak eserlerini oluşturdular.

Resimlerinde şiddet olgusunu işleyen kadınlar, ‘şiddete hayır’ haykırışlarının görünür olması amacı ile kolaj ve boya resmi tekniğini kullanarak sanatsal faaliyeti ortaya çıkarttılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.