BÜYÜKŞEHİR, 13’ÜNCÜ KURS MERKEZİNİ TARSUS’TA HİZMETE AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13’üncü kurs merkezini Tarsus ilçesine bağlı Eski Ömerli Mahallesi’nde açtı. 8 sınıftan oluşan Eski Ömerli ve civar mahallelerdeki 110 öğrenciyi LGS’ye hazırlayan kurs merkezinde dersler başladı.

Eğitim Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 12:39:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Mersin’e yeni kurs merkezleri kazandırmaya devam ediyor. 13’üncü Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni Tarsus ilçesi Eski Ömerli Mahallesi’nde açan Büyükşehir, yeni kurs merkezinde 8 sınıfta toplam 110 öğrenciyi LGS’ye hazırlıyor.

Başkan Seçer, “Bu sizin hakkınız” demişti

Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’den oluşan 4 merkez ilçenin yanı sıra Tarsus, Erdemli, Silifke, Aydıncık, Mut, Gülnar, Bozyazı ve Anamur’da da Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri hem LGS hem de YKS’ye hazırlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öğrencilere: “13 noktadaki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerimiz bir lütuf değil. Bu sizin hakkınız” ifadeleriyle bahsettiği kurs merkezlerinin 13’üncüsü Eski Ömerli Mahallesi’nde açıldı.

“Buradan sonrası için planlanan yerlerimiz bulunuyor”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Eski Ömerli Mahallesi’nde eğitime başlayan ve ilerleyen günlerde açılacak kurs merkezleriyle ilgili bilgi vererek, Burada LGS’ye hazırlanan öğrencilerimize hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Buradan sonrası için planlanan yerlerimiz bulunuyor. Halkkent’te hem LGS hem YKS kurs merkezi çalışmaları devam ediyor. Özgürlük, Çilek ve Kazanlı Mahallelerinde de inşaatlarımız devam ediyor. Oralarda da öğrencilerimizi LGS’ye hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

“8 sınıfta 110 öğrenciyle derslere başladık”

Eski Ömerli Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görevli İngilizce Öğretmeni Rezzan Öztekin, 8 sınıfta 110 öğrenciyle derslere başladıklarını vurgulayarak, “5 ana ders adı altında eğitim vermekteyiz. Binamız gayet elverişli. Öğrencilerimizle tam gaz motive bir şekilde dönemi bitirmeyi hedefliyoruz. Sınavımız 5 Haziran’da. Bir süre sonra denemelerimize de başlayarak bu süreci en iyi şekilde ilerletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“Yürüyerek gidip gelebiliyorum”

Büyükşehir’in yeni açtığı kurs merkezi, Eski Ömerli Mahallesi ve civar mahallelerden yoğun ilgi gördü. Fahrettin Paşa Mahallesi’nde yaşadığını belirten Emin Adıyaman, “Merkezdeki dershaneler uzak. Bu dershane Eski Ömerli’de olduğu için daha yakın ve yürüyerek gidip gelebiliyorum. Öğretmenler de daha iyi anlatıyor. Bina çok güzel, ders çalışma motivasyonu veriyor. Arkadaşlarımla olunca daha çok motive ediyor” dedi.

“Buraya herhangi bir ücret ödemiyoruz”

Kemalpaşa Mahallesi’nde oturan 8’inci sınıf öğrencisi Deniz Ekinci, derslere son sürat devam ettiklerini vurgulayarak, “Burası bizim için büyük bir avantaj oldu. Buraya herhangi bir ücret ödemiyoruz. Hocaların hepsi birbirinden iyi. İki grup olduğumuz için daha az kişiyiz ve daha avantajlı oluyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerden Sinem Kenar, “Evde olsaydım tek başıma çalışırdım. Öyle de çok fazla anlayamıyorum. Hocalarım gayet güzel anlatıyor. Konuları burada tam anlıyorum” derken, Oğulcan Doğan ise “Nisan’a kadar bir etüt merkezine kaydolmayı planlıyorduk. Evde verimli çalışamıyordum. Tek başıma olunca çok odaklanamıyordum. Şimdi hocalarım gayet güzel anlatıyorlar. Herhangi bir para da vermiyoruz. Buraya yürüyerek gidip gelebiliyorum” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.