BAŞKAN SEÇER, KURBAN BAYRAMI GEZİSİNE ÇAMLIYAYLA İLE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı kapsamında Tarsus Beylice Mahallesi ile başladığı gezisine, Çamlıyayla ilçesine bağlı Sarıkoyak, Sarıkavak, Atdağı, Fakılar Mahallesi ve Ergene mevkii ile devam etti. Yine Çamlıyayla’ya bağlı Sebil Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Başkan Seçer; son olarak Çamlıyayla’da esnafla sohbet etti, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek bayramlaştı.

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2022 - Salı - Güncelleme: 12.07.2022 12:13:47
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
Google News

Bayramlaşma gezisi ilçelerle başladı 

Başkan Seçer’egezi boyunca CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

“Belediye ile muhtar arasında iletişim önemli”

Başkan Seçer, Tarsus ilçesi Beylice Mahallesi’nde konuşmasına başlamadan önce sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti nefretle kınadığının altını çizerek, Konya’da görevi sırasında öldürülen doktor Ekrem Karakaya’ya rahmet diledi.

Kente hizmet noktasında muhtarlarla çok iyi iletişim kurduğunu belirten Başkan Seçer,“Muhtar ve belediye ilişkisi, iletişimi çok önemlidir. Ben muhtarın beni destekleyip desteklemediğine bakmam. Köye hizmet yapıyor mu ona bakarım” dedi.Muhtarların, sorumluluklarında bulunan mahallelerine hizmet için kendisini aramasından hiçbir zaman rahatsızlık duymadığını belirten Başkan Seçer, “Mahallesi için çaba göstermeyen muhtar, iyi bir muhtar değildir. Beni hizmet için arayan ve talepte bulunan muhtarlarımı kutluyorum. Bu açıdan iletişim önemli” dedi.

“Hiçbir zaman topal ördek olmadık”

Başkan Seçer, Mersin’in her açıdan çok güçlü bir şehir olduğunu, yaşanan ekonomik krizin getirdiği sıkıntılar olmasına rağmen birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini ifade ederek, “Benim görevim şikayet etmek değil, hizmet yapmak. 3 yılı doldurduk. Elimizden geleni değil, gereğini yaptık. 3 yıl içindeher şeyin en iyisini yapmak için uğraştık. Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçiliyor. Fakat, seçim sisteminden kaynaklı olarak bazı şehirlerde Meclis çoğunluğu, O’nun partisinde olamayabiliyor. Tıpkı Mersin’de olduğu gibi. Bu durumda ne oluyor, sıkıntı oluyor. Yani Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi ‘topal ördek’ oluyor. Ama çok şükür, topal ördek falan değiliz. Rızkımız bir yerden kesilir, bir yerden açılır. Hiç mesele değil” dedi.

“Siyasi inatlaşmanın bizim hizmetlerimize yansıması oluyor”

Başkan Seçer, geride kalan 3 yıl içinde değişik zamanlarda yaklaşık 1 milyar liraya yakın borçlanma talebinin olduğunu ifade ederek, “Bu paraların önemli bir kısmı verilmedi. En son 300 milyon lira borçlanma yetkisi aldık, ama daha kullanmadık. Çünkü bir de İller Bankası’ndan teminat almamız lazım. Kamu bankaları zaten kredi vermiyor ama, bir şekilde çözeceğiz. Zamanında talep ettiğimiz borçlanmalar kabul edilseydi, bugün yaptığımız birçok hizmeti o dönemde daha uygun finansal koşullarla yapmış olacaktık. Örneğin o zaman asfaltın tonu 3 bin lirayken, bugün 9 bin lira. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Siyasi inatlaşmaların bizim hizmetlerimize de yansıması oluyor. Ama Allah’ın izniyle; Anamur'dan Tarsus'a, Mut’tan Çamlıyayla'ya kadar hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Belediyecilik anlayışımızın temelinde, insanların sorunlarının çözülmesi yatmaktadır”

9 bin nüfuslu Çamlıyayla Belediyesi’nin yayla döneminde 120-130 bin insana hizmet vermeye çalıştığı örneğinden yola çıkarak bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, “Şimdi 9 bin nüfusa göre para alan bu belediye, yayla döneminde bu parayla 120-130 bin insana hizmet verebilir mi? Bunu başarabilir mi? Başaramaz. Ama biz ne yapıyoruz biliyor musunuz? Diyoruz ki Çamlıyayla Belediye Başkanı’na; ‘Başkan sen kıt kanaat olsun, imkanlarını kullan. Biz Büyükşehir olarak senin yanındayız.Malzemeyi de gönderiyoruz, araç gereç de gönderiyoruz. Büyükşehir veya Çamlıyayla ayrımı yapmadan bütün yolları yapıyoruz. Çünkü bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde, insanların sorunlarının çözülmesi yatmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli hayvancılık desteklerinden biri olan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesinden de bahseden Başkan Seçer; “Projenin 3. yılındayız. Bayramdan sonra yeni üreticilere hayvan dağıtımına başlıyoruz ve bu hayvanların yavrulamasıyla 5 yıl sonra zaten bizim yeni hayvanlara para vermeye ihtiyacımız kalmayacak” dedi.23 Temmuz’da Tarsus’ta bir şenlik olacağını da duyuran Başkan Seçer, “Topaklı, Meşelik, Çavdarlı ve Yalamık köylerinden vatandaşlarımızın toplanacağı bir şenlik olacak. ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’. Umut ediyorum herkes katılır buna. Çünkü insanların bir araya gelmesi, her şeyin ötesinde bizi birbirimize yaklaştırır. Hem çocuklarımıza hem kadınlarımıza hoşça vakit geçirtir” diye konuştu.

“Tarsus’un otobüs filosunu yeniledik”

Göreve geldiklerinde otobüslerin yaş ortalamasının 12,5 olduğunu anımsatan Başkan Seçer, “Şu ana kadar yeni aldığımız 87 CNG’li otobüs Mersin merkezde hizmet görüyor. Daha sonra teslim aldığımız 67 atak otobüsün de 41’i şu an Tarsus’ta hizmette. Sonra bunun üzerine de merkezde filoda olan yeni modellerden ve bu bölgeye uygun 18 otobüs daha seçtik.Şu anda Tarsus’a 59 otobüs hizmet veriyor. Bu bölgenin sokakları dar olduğu için daha atak otobüsler gerekiyordu. Yeni aldığımız otobüsler bu özellikte.Kısacası 3 ay önce Tarsus’un otobüs filosunu tamamen yeniledik.Mersin’de toplamda 154 yeni otobüsümüz var. 118 yeni otobüsün teslimatı da Ağustos’un başına kadar tamamlanacak” dedi.

“Teknolojinin kullanılarak yapıldığı vatandaşla muazzam bir iletişim merkezimiz var: Teksin”

Sarıkoyakve SarıkavakMahalleleri’nde de vatandaşla bir araya gelen ve taleplerini dinleyen Başkan Seçer,Alo 185 ve Teksin uygulamasını anlatarak,“Alo 185'i aradığınız zaman her türlü şikayetinizi, dileğinizi, teşekkürünüzü iletebilirsiniz. Zannetmeyin ki bunlar benim önüme gelmiyor. Zannetmeyin ki siz aradığınız zaman sizden alınan talepler, şikayetler değerlendirilmiyor. Zaten size dönmek zorundalar. Özellikle gençlerimiz Teksin uygulamasını indirsin. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin; Türkiye'de diğer belediyelerde olmayan, teknolojiyi kullanarak yaptığı Teksin adında muazzam bir vatandaşla iletişim merkezi var. Bizimle olan bütün iletişiminiziTeksin vasıtasıyla yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Refakatçi Evi hizmetinden de bahseden Başkan Seçer, yine bu gibi taleplerin Alo 185 ya da Teksin üzerinden yapılması gerektiğini söyledi. Seçer, “Hastanız var ve Mersin’e geldiniz. Fakat kalacak yeriniz yok. Arkadaşlarımız,neredeyseniz sizi alıp misafirhanemize yerleştirirler. Sabah kahvaltınızı verirler, hastaneye bırakırlar, akşam geri getirirler. Güvenli bir şekilde sizi misafir ederler. 30 gün boyunca belediye sizi misafir edebilir. Eğer yakınınız kanser tedavisi görüyorsa,45 güne kadar misafir edebilir” dedi.

“Türkiye'de sosyal politikalarda en maruf belediye Mersin Büyükşehir”

Belediyeciliği sadece yol yapmak ve asfalt dökmekten ibaret görmediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Belediyeciliği yol yapmaktan, bina yapmaktan ibaret görmüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de sosyal politikalarda en maruf, en meşhur belediye haline geldi. Dezavantajlı mahallelerde 3 çeşit yemeği 3,5 liraya veriyoruz. Her iki üniversitenin kapısında öğrencilerimiz için ucuz yemek satış noktamız var. Yemeklerimiz tertemiz Aşhanemizde pişiyor.İlçelerimizde, daha yoksul mahallelerde mobil tırlarımız var. Bunlar da bir hizmettir, çünkü insanlar yoksul. Hayat pahalılığı had safhada. İnsanımızın karnı doymuyor, aç kalmış, açık kalmış. Belediyemiz bunları önemsiyor” dedi.

“Sosyal devlet olmanın gereği hizmetlerde eşitlik ilkesidir”

Belçınar ve Fakılar Mahallesi ile Ergene mevkiinde de esnafla ve vatandaşla buluşan Başkan Seçer’in bir diğer ziyaret noktası, Çamlıyayla’nın Sebil Mahallesi oldu.

Aile bütçeleri kısıtlı olan öğrencilerin,eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanabilmesi için kurdukları ücretsiz Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde, eğitimin yanı sıra öğrencilerin psikolojileri ile de ilgilenildiğini, sosyalleşmeleri için birçok aktivite gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Seçer, “Merkezde ve ilçelerimizde bulunan Kurs Merkezlerimizde, YKS ve LGS'ye hazırlanan 6 bin 500 öğrencimiz var” dedi. Geçen yıl Kurs Merkezleri’nde hazırlanıp sınava giren yaklaşık 4 bin 200 öğrencinin 1050’sinin tıp, mühendislik, diş hekimliği, avukatlık, öğretmenlik gibi birçok önemli bölüm kazandığını hatırlatan Başkan Seçer, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri’nde okuyan öğrenciler için Çamaşır Kafe kurduklarını ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde çamaşırlarını yıkayabildiklerini, aynı yerde ücretsiz çorba da içebildiklerini söyledi.

 

 

“Kimse kimseyi dini duygularla, milliyetçilikle sınamasın, bunu da siyasete alet etmesin”

Siyasette temiz bir dil kullanılması gerektiğine ve sırf siyaset yapma adına bazı önemli değerlerin istismar edilmesini yanlış bulduğunadikkat çeken Başkan Seçer,“Bakın ben Türkiye milliyetçisi, Atatürk Milliyetçisi bir adamım. Hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Kimse bu ülkeyi bir başkasından daha fazla sevmiyor. Kimse kimseyi dini duygularla, milliyetçilikle sınamasın, test etmesin, bunu da siyasete alet etmesin.Bu hoş olmuyor.İnsanlar birbirine düşüyor, vatandaş şikayetediyor. Bende şikayetediyorum.Ankara’daki olumsuz bir sözcük, buraya 10 kat daha olumsuz etkiyle yansıyor” dedi.

“Hizmette ayrımcılığı kesinlikle reddediyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nde hiç bir görevlinin hizmette ayrımcılık yapmayacağını söyleyen Seçer, “Türkiye'de siyaset yapma anlayışı değişmeli. Bunu bir hemşehriniz olarak söylüyorum. Bugün varız, yarın yokuz. Mahkeme kadıya mülk değil, buralar emanet koltuklar. Kimsenin babasının malı değil. Oyu alamadığın zaman arkana bakmadan gideceksin, başkası gelecek. Taze kan gelecek. Daha heyecanlı adamlar gelecek” diye konuştu.

Kamuoyunda yapılan anketlerle ilgili, ayrımcılık yapılmayan şehirler arasında Mersin’in ilk sırada olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Bu benim için gurur kaynağı. Partimin 11 Büyükşehir Belediyesi var. ‘Hizmetlerinde ayrımcılık yapıyor mu?’sorusuna, ‘yapmıyor’ cevabının en yüksek çıktığı şehir Mersin” dedi.

“Çamlıyayla-Sebil Ortak Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi yapıyoruz”

Bölgeye sulama borusundan alet ekipman desteğine, fide fidan desteklerinden altyapı hizmetlerine kadar birçok hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Bu bölgede 4 bin metre içme suyu hattı döşemişiz.  Buraya bir de depo yapıyoruz. Meski’nininşaatı  bitmek üzere. Bu bölgenin bütün bakım onarım için malzemelerini bu depoda hazır tutacağız ki, işler gecikmesin. İçme suyunda problem yok. Çamlıyayla-Sebil Ortak Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi gerçekleştiriyoruz. Şu anda projesini çalışıyorlar. Güzel bir proje yapacağız.Allah benim görev süremde nasip eder inşallah.Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz” dedi.

“Gökçel: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala yaptığı hizmetleri gördüğümde mutlu oluyorum”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Sebil Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa verdiği öneme işaret ederek,“Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi, gerçekten de Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Ben aynı zamanda partimin tarım çalışma grubundayım. Küçükbaş hayvancılıkla alakalı özellikle bu projeyi, parti politikaları olarak parti programımıza yazıyoruz” dedi.

Muhtarlar hizmetlerden memnun 

Beylice Mahallesi Muhtarı Emrah Işık, “Belediyemizin mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” derken,Sarıkavak Mahallesi MuhtarıAhmet Ünal ise “Başkanımızdan büz, parke ve yol gibi birkaç tane hizmet için söz aldık. Bize söylediği vakitte bu işlerimizin tamamını yaptı başkanımız”  dedi.

CumayakasıMahallesiMuhtarı Ahmet Yılmaz da, “Vahap Başkanımız sağ olsun, sorunlarımızı en güzel şekilde çözmeye çalışıyor. Bilhassa bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Çamlıyayla’da şu anda sadece merkezde aşağı yukarı 120-130 bin nüfus var. Her sene susuzluktan sıkıntılarımız vardı. MESKİ personelinin hepsine teşekkür ediyorum. Bu bayramda, bu kadar nüfusa rağmen bir kişi telefon edip de suyumuz akmıyor demedi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sebil Mahallesi Muhtarı Coşkun Küçük,Kisecik Mahalle Muhtarı Fehmi Tanrıverdi ve Körmenlik Mahalle Muhtarı İsmail Çolak da,Başkan Vahap Seçer’e hizmetlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

Sebil Mahallesi’nin ardından Çamlıyayla’nın merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlıyayla Katlı Otoparkı’nıda inceleyen Başkan Seçer, esnaf ve vatandaşlarla da tek tek sohbet etti ve bayramlaştı. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nında konuğu olan Seçer, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanlığı ziyareti ile gezisini sonlandırdı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.