BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ARTIYOR

2019 seçimleriyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer’e, Mersinlilerin desteği artarak devam ediyor.

Siyaset Yayın: 26 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 26.07.2021 15:17:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kurumsallaşmanın önü açıldı

 

Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin 5 yıllık stratejisini belirleyen çalıştaylar yaparak, belediyenin daha etkin ve verimli bir konuma ulaşmasını sağlayan Başkan Seçer, konusunda uzman personelleri de yerinde istihdam ederek kurumsallaşmanın önünü açtı.

Belediyede ilk olarak sıkı bir mali disiplin uygulaması başlatan Başkan Seçer; bir taraftan gereksiz harcamaları keserek tasarruf tedbirleri aldı, diğer taraftan da geçmişten gelen yüklü borcu ödemeye başladı.

 

Büyükşehir’de çözüm odaklı projeler üretiliyor

 

Tüm bunları gerçekleştirirken temel belediyecilik anlamındaki projelerini de hayata geçirmeye başlayan Başkan Seçer, 2020 yılının Mart ayından bu yana devam eden pandeminin de etkisiyle, belediye bütçesinin önemli bir kısmını sosyal belediyecilik hizmetlerine ayırdı.

Başkan Seçer pandemiden en çok etkilenen kesim olan esnafların mağduriyetlerinin giderilmesinden, evinden çıkamayan yaş almış vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanmasına; maddi zorluk çeken ailelerin temel ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladıkları halk kart uygulamasından, sınavlara hazırlanan gençlere ücretsiz eğitim desteğine; kentin dezavantajlı bölgelerinde kurulan mahalle mutfaklarından, üreticiye verilen ekipman, malzeme ile her türlü tarımsal ve hayvansal desteğe; özel bireylerin toplumsal hayat içerisinde kendilerini yalnız hmeyecekleri sosyal tesisleri hayata geçirmekten, vatandaşların ihtiyacı olan her türlü sosyal projeye kadar çok sayıda uygulamayı öncelik olarak belirledi. Bu uygulamalarla on binlerce vatandaş, başta ekonomik olmak üzere yaşadıkları birçok önemli sıkıntıyı, Büyükşehir Belediyesi sayesinde en aza indirdi.  

 

Başkan Seçer herkesin belediye başkanı olmayı başardı

 

Sürekli olarak halkın içinde olan ve onlarla sohbet edip sıkıntılarını dinleyerek, Türkiye’nin pek de alışık olmadığı bir belediye başkanı portresi çizen Başkan Seçer, doğrudan vatandaşın beklentilerine cevap veren çözüm odaklı projelerle dikkat çekiyor. En kaliteli hizmeti en makul fiyatla yapmaya özen gösteren, vatandaşın parası olan bütçeyi kullanırken kılı kırk yaran bir politika izleyen, attığı her adımda ve aldığı her kararda gücünü Mersinlilerden aldığının bilinciyle hareket eden Başkan Seçer, demografik yapısı itibarıyla Türkiye’nin küçük bir örneği olan ve her dilden, dinden, ırktan, mezhepten, kültürden insanın yaşadığı Mersin’de kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim ve hizmet anlayışı yürütüyor. Başkan Seçer; böylece kentteki toplumsal barışa büyük bir katkı sunmanın yanında, sadece kendisine oy verenlerin değil, herkesin belediye başkanı olmayı başarmış durumda.  

Başkan Seçer oy oranını en çok arttıran başkanlar arasında

Başkan Seçer’in bu uygulamaları, seçimlerden bu yana halk nezdinde desteğinin daha da artmasını sağlıyor. Bu süre zarfında birçok araştırma şirketinin yaptığı kamuoyu yoklamalarında; hayata geçirdiği projeler ve yönetim anlayışı sayesinde 2019 yerel seçimlerinde aldığı oy oranını sürekli arttıran Başkan Seçer, son olarak Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmada da bu geleneği devam ettirdi.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin, 10-14 Haziran 2021 tarihinde 30 büyükşehir sınırları içinde yaşayan 32 bin 300 kişiyle online olarak yaptığı araştırmada “Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden aday olursa oy tercihiniz nasıl olur” sorusu yöneltildi. Araştırmaya Mersin’den katılanların yüzde 55,9’unun tercihi olan Başkan Seçer, araştırma sonucuna göre 2019 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 45’lik oy oranını, 11 puana yakın arttırmış gözüküyor. Mersin için yüzde 12,9’luk kararsız bir seçmen kitlesinin de yer aldığı araştırmada 30 Büyükşehir Belediye Başkanı arasında en fazla tercih edilen 7. Başkan olan Vahap Seçer, CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı arasında da İzmir’in ardından en fazla tercih edilen 2. Belediye Başkanı oldu.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.