BAŞKAN MURAT KAYA: “NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACIMIZ ARTIYOR”

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti. Başkan Murat Kaya, 2022 yılında istihdama çok önem verilmesi, üretim için nitelikli elemana daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Ekonomi Yayın: 12 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 12.01.2022 21:03:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstihdamda nitelikli eleman konusuna ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Murat Kaya “Benim kişisel görüşüme göre, dinimize göre de yani toplumsal birlikteliğimizin ve geleneklerimizin de özünde paylaşma kültürü vardır. Bizler paylaşmalıyız. Bizler yanımızda çalışan insanların emeğini, hakkını vererek refah içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi için, gayret gösteren göstermek isteyen bir anlayış ve geleneğe sahibiz. Yani emekçinin hakkı teri kurumadan verilmesi söylenen bir gelenekten geliyoruz.

 

“Hem Bölüşmeyi Hem De Paylaşmayı Bilmeliyiz”

Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa biz bundan büyük bir haz duyarız. Ve tüm çabamızla insanların huzurlu, refah içerisinde, sıkıntısız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri bizlerin en büyük temennimizdir. Hak ettiğini vermemiz lazım. Ne kadar çok istihdam yaratabilirsek kardan çok bundan keyif alırız. Tekrar altını çizerek belirtmek isterim ki, bu benim kişisel görüşüm. Ticaret erbabı bizler geleneğimiz gereği personelimizin ne kadar mutlu, huzurlu ve iyi ücretler almasından da bir keyif duyarız. Kar’ımız her zaman ikinci plandadır.

 

Çalıştırdığımız insanların mutluluğu bizim için kardan önce gelir. Böyle bir gelenekten geliyoruz, dinimiz de bunu emrediyor. Kazandığın zaman hem bölüşmeyi hem de paylaşmayı bileceksin. O anlayışa sahibiz. Bunun da kasıtlı bir şekilde olacağını düşünmüyorum, inşallah böyle bir tablo ile karşılaşmayız. Fakat ana sıkıntılardan birisi olarak şunu vurgulamak istiyorum, nitelikli elemana ihtiyacımız artıyor.Nitelikli eleman bulamıyoruz. Nitelikli elemanlar yerine vasıfsız elemanlar olunca işler pek yürümez. Nitelikli ara elemanları yetiştirerek çoğaltmak dışında istihdamda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.