ARAÇLARINI SATMAK İSTEYENLERİ DOLANDIRAN 1 ŞAHIS TUTUKLANDI

Mersin Haber - Mersin'de araçlarını satmak isteyen 5 kişiyi, bir miktar kapora vererek 990 bin lira dolandırdığı suçlamasıyla gözaltına alınan 38 yaşındaki Ayhan Elçik tutuklandı.

Asayiş Yayın: 28 Haziran 2022 - Salı - Güncelleme: 28.06.2022 13:00:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü 'ne bağlı ekipler, araç satışı dolandırıcılığına yönelik şikayetler üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışma kapsamında aracını satmak isteyen M.A.'nın 188 bin, M.K.'nin 177 bin, S.K.'nin 160 bin, K.K.'nın  235 bin ve Ş.K.'nin 230 bin olmak üzere toplam 990 bin lira dolandırılması olaylarıyla ilgili Mersin dışından gelen ve internet üzerinde satılık araç ilanları bulunanları arayarak, farklı isimler kullanıp müşteri olan Ayhan Elçik'in kimliğini belirledi.

Elçik'in satın almak için anlaştığı araçlar için Mersin'den krediye başvuracağını söyleyip, araç sahiplerini de buraya davet ettiği, 'kapora' adı altında cüzi miktarda ödeme yaptıktan sonra kalan tutarı kredinin çıkmasıyla vereceğini söylediği, devirleri 3'üncü kişilere yaparak dolandırıcılık yaptığı saptandı.

Elçik, ekipler tarafından yapılan çok yönlü güvenlik kamerası ve Plaka Takip Sistemi (PTS) çalışmalarıyla yakalanıp, gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğünde sorgulanan Elçik, çıkarıldığı adli mercilerce  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.