2022-2023 AKADEMİK YILI TADER BURS BAŞVURULARI 24 EKİM’ DE BAŞLIYOR

Tarsuslu Öğrenciler ‘’TADER Öğrenci ve Gençlik Buluşması’na yoğun ilgi gösterdi. Genel Merkezi Ankara’da bulunan Tarsuslular Derneği Üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek Burs başvurularının yapılacağı tarihi açıkladı.

Eğitim Yayın: 18 Ekim 2022 - Salı - Güncelleme: 18.10.2022 11:54:45
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başvurular 24 Ekim- 7 Kasım 2022 tarihleri arasında ‘’burs.taderankara@gmail.com’’ E-MAİL adresi üzerindenyapılacaktır.Türkiye’nin 81 ilinde okuyan Tarsuslu öğrenciler müracaat edebilecektir.Bursla ilgili tümbilgilere’’ taderankara.org’’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Toplantı başlarken Bartın Maden faciasında vefat eden görev şehitleri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Semih Özsu;’’ Cuma günü Bartın’da meydana gelen maden faciası millet olarak hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden maden emekçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı kardeşlerimize Rabbim’ den acil şifalar vermesini niyaz ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun’’dedi.

Özsu sözlerine şöyle devam etti; Öncelikle yoğun katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim’’ diyen Özsu; Tüzüğümüz gereği önceki yıl sadece Ankara’da okuyan Üniversiteli öğrenciler Burs ’tan yararlanmıştı, yaptığımız tüzük değişikliğiyle artık Türkiye’nin 81 ilinde okuyan Tarsuslu öğrencilerimiz de müracaat edebilecekler.                                                                                         Sizleri çok önemsiyoruz, hepiniz bizim için ayrı ayrı bir değersiniz. Tarsus’umuzun ve ülkemizin geleceği olan siz kıymetli Öğrencilerimize destek olmak, öğrenim yaşamlarınıza bir nebzede olsa maddi, manevi katkıda bulunmak için çabalıyoruz. Bu nedenle değerli hayırsever hemşehrilerimizden TADER Burs Fonu hesabına az veya çok demeden katkıda bulunmalarını önemle rica ediyoruz’’ dedi.

Özsu;’’ Bugün yaptığımız toplantının amacı sizlerle tanışmak, birbirinizle tanışmanızı sağlamak, yalnız olmadığınızı sizlere htirmek ve her türlü konuda yanınızda olan böyle bir derneğin var olduğunu bilmenizi sağlamaktır. Bizler hem dernek olarak hem de Ankara’da yaşayan Tarsuslu hemşehrilerimizle birlikte kuruluşumuzdan bugüne kadar siz gençlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Ayrıca, sizlerle sizden gelen öneriler doğrultusunda kültürel, sosyal, spor faaliyetleri gibi her türlü etkinliği yapmaya hazırız diyen                                                    

Özsu konuşmasının sonunda ‘’ her zaman Tader’ in yanında olan, destek veren, bu günkü toplantı için yine kapılarını bizlere açan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ile Tarsus Şube Başkanı Tarsusluların abisi TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz’ a ayrıca teşekkür etti.

Toplantıda TADER Kadın Komisyonu Başkanı Dr. Hüsniye Yaroğlu Güler, Öğrenci ve Gençlik Komisyonu Başkanı Yücel Arınç Özmutlu, Denetim Kurulu Başkanı Abdil Mustafa Çömez ile Tader Yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.Ayrıca, Tarsuslu hemşehrilerimiz Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Danıştay üyesi Mehmet Aydın, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Neslihan Göktürk, E. Yargıtay üyesi Av. Mustafa Ateş, Av. Osman Yıldız, Av. Enes Teke, Dr. Sevinç Yılmaz Yeltekin, Tarsus Alternatif Haber sitesi sahibi Gazeteci Neslihan Erkaplan ile Gazi Üniversitesi Polimer Teknolojisi Öğretim üyesi Dr. Sinan Mithat Muhammed toplantıya katılarak birer konuşma yaptı. Konuşmalarında Öğrencilere deneyimlerini anlatarak her zaman destek olacaklarını söylediler.

Toplantı yapılan ikramlar ve sohbetlerin ardından sona erdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.